Forvirret i valgkampen – måske spiller din sensitivitet dig et puds?

Selv bliver jeg forvirret i disse valgkamps tider. Jeg er meget lidt politisk interesseret, men er dog bevidst om at det er vigtigt. Og jeg har lagt mærke til en bestemt ting, der gør sig gældende for mig – at jeg har nemt ved at lade mig rive med af kollektive mentale folkestemninger. Det vil sige at lade mig rive med af, hvad andre mennesker synes, tænker og mener. Og i valgkampstider betyder det, at jeg jo er nødt til at kigge mine meninger og holdninger efter i sømmene – for er det nu helt min egen mening, eller er det en, jeg har samlet op et sted?

Og jo, det kan man faktisk godt – hvis man er en bestemt type særligt sensitiv. Så er man Neptun-Merkur sensitiv.

 

Sensitivitet astrologisk set

Du er sensitiv astrologisk set, hvis der i dit fødselshoroskop er en forbindelse mellem en stor transsaturnisk planet (Uranus, Neptun og måske Pluto, Makemake, Haumea og/eller Eris) og ascendanten/planet i 1. hus, Månen (og/) eller Merkur. Hver type planet forbindelse giver sin særlige type sensitivitet.

Her ser du et eksempel på en Neptun-Merkur sensitiv persons fødselshoroskop.

De gule pile peger på Neptun (treforken) og Merkur (kvindetegnet med “hat” på). Imellem dem er en rød streg og dermed en Neptun-Merkur sensitivitet.

 

Neptun-Merkur sensitivitet – og folketingsvalget

Alt Neptun rører får lidt en tilstand af det grænseopløsende – det er selve planeten Neptuns natur. Når den har forbindelse til Merkur, der handler om tænkeevnen – gør den på en måde evnen til at tænke grænseløs. Faktisk bliver du, hvis du er Neptun-Merkur sensitiv, i stand til at kunne mærke andre mennesker tanker. Dermed kan du også blive påvirket af andre menneskers tanker og af kollektive tankeformer. Kollektive tankeformer er forskellige typer ideer, der opbygges af mange mennesker, der tænker de samme tanker. Sådanne tankeformer kan være negative, positive eller en blanding af dette.

I valgkamp, som du måske kan forestille dig, er tankerne og tankeformerne meget aktive og måske endda meget voldsomme i en periode. Og hvis du som jeg er åben for dette (hvis du er Neptun-Merkur sensitiv) – så bliver du påvirket af de politiske tanker rundt omkring dig – også foran din computer. Det er svært at åbne for noget som helst medie uden at møde valgprogrammer, politiske løfter og holdninger.

Jeg kan selv mærke, hvordan de forskellige tankeformer sniger sig ind i min bevidsthed via denne åbenhed i mit sind.

Du kan også opleve at blive forvirret.

 

Få styr på din Neptun-Merkur sensitivitet

Og nej, det er sørme ikke nemt – for de fleste af os.

Sensitiviteter kan være problematiske eller konstruktive i dit liv. Det afhænger af, om du gør det, der er nødvendigt for at kunne fungere med din sensitive evne.

For at kunne fungere konstruktivt med Neptun-Merkur sensitivitet er flere ting nødvendige:

 • Alle sensitiviteter er afhængige af Saturns funktion i dit fødselshoroskop. Saturn handler om den opgave, du er nødt til at tage på dig for at blive voksen. Denne opgave kan udpeges helt specifikt i dit fødselshoroskop. (Hvis du vil vide mere, anbefaler jeg, at du triller til astrolog 🙂 fx www.asak.dk )
 • Neptun har det typisk godt med (alene) ture i naturen – her får du tømt dit bæger for andre menneskers grænseløse indflydelse på dig.
 • En god måde at håndtere Neptun på er meditation. Her kan du rense dit tankefelt, så det, der står tilbage, er helt dine egne tanker. Der er mange typer meditation – vælg en, der tiltaler dig.

 

Fordele ved Neptun-Merkur sensitivitet

Denne type sensitivitet er – som alle sensitiviteter – en evne, du har.

Og glæd dig ved de konstruktive muligheder i Neptun-Merkur evnen:

 • Du kan mærke, om der tales om det, der er vigtigt. Dette er en fantastisk gave for fx en psykolog eller anden type terapeut.
 • Du kan tale med om hvad som helst, hvor som helst, for når du træder hen til en gruppe, kan du stikke en slags føler op i “gruppehjernen” (det fælles tankemæssige felt) og mærke, hvad der tales om.
 • Du har en intuitiv tankegang.
 • Evnen kan fx bruges som forfatter, hvor forfatteren bliver i stand til at skrive om samfundsrelevante emner, da forfatteren er forbundet til det kollektive tankefelt – de tanker, der er oppe i tiden.

Hvis du er Neptun-Merkur sensitiv og ikke kan genkende disse beskrivelser, så kan der være noget andet i dit horoskop, som gør dette. Fx kan en Pluto forbindelse lukke ned for evnen (hvis du vælger det), og denne forbindelse har de fleste af os.

 

Valg – dit valg

I forhold til valget  kan det være en god ide at få gjort en eller flere af de anbefalede ting. Vær sikker på at det er helt dit eget valg, når du sætter krydset. Det vil jeg også være på egne vegne – så jeg lægger mig lige og mediterer lidt.

Godt valg.

***

Jeg håber, at du har fundet indlægget inspirerende. Og nu vil jeg høre – kender du det, som jeg har beskrevet? At være påvirkelig for dine omgivelsers tanker og meninger? Smid gerne en kommentar til mig.

[hcshort id=”10″]

3 meninger om “Forvirret i valgkampen – måske spiller din sensitivitet dig et puds?”

 1. Hej Charlotte

  Håååål nu kææææft en god artikel!
  Det er da et total fedt og spændende område, astrologi og sensitivitet.
  Jeg kan da blive helt betænkelig ved om jeg nogensinde har haft en selvstændig tanke 😀
  Det er en stor genkendelse og hjælp for mig, det du beskriver !
  Glæder mig allerede til mere.
  Tusind tak 💞
  Kram fra Linda

  1. Kære Linda,
   Tusind, tusind tak!
   Hvor dejligt at du kan bruge indlægget! Og interessant at høre at du kan genkende beskrivelsen.
   Selvstændige tanker kan man dog aldrig tage fra dig, tror jeg 😉

   Det er en reaktion som din, der giver mig lyst til at skrive og lave mere af det, jeg elsker. Tak.

   Kh
   Charlotte

 2. Åh ser lige dit svar til mig ifm at jeg har læst den der med ‘8 skarpe’.
  Tak for den og for svar 👍

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *