Hvorfor skal du ikke kigge på dit stjernetegn når du søger en kæreste?

Den populære beskrivelse “dit stjernetegn” betyder dit Sol-tegn, dvs. det tegn som Solen stod i på din fødselsdag. Solen står astrologisk for dit jeg. Mens Månen står for en anden side af dig – en side,  der oftest er vigtigere i kærlighedsforhold end Solen.

Så Månen er vigtig – både når du søger en kæreste, men også når du skal pleje dit parforhold.

 

Dit Måne stjernetegn

De 3 vigtigste elementer i dit horoskop er din Sol, Måne og Ascendant. Istedet for at kigge på dit “stjernetegn” – dit Soltegn, skal du kigge på det stjernetegn, som din Måne står i. Fordi Solen er dit jeg, mens Månen er dit temperament, dine følelser, dine ubevidste sider. Månen er den måde, du reagerer på, før du når at tænke.

Og dermed er det selvfølgelig på Måne niveau, at vi får problemer med vores partner, vores kæreste, vores ægtefælle (og vores familie, venner, osv. Det er et blog indlæg til en anden gang).

 

Elementerne

I astrologien er der 4 elementer: Luft, ild, vand og jord. Alle planeter i dit fødselshoroskop er placeret i og præget af ét af disse elementer. Det er din Måne også. Og dette er afgørende for, hvordan du er som menneske, da Månen har med dine følelser, dit temperament, det miljø du kommer fra – alle disse ting – at gøre.

 

Måne i element

Der kan siges meget om Måner i element, men her går jeg kort igennem dem.

Luft (tvilling, vægt, vandbærer) Måne har tendens til altid at være lidt i ubalance, da det er følelsernes planet og det mentale element, som forenes her – og det er ikke nemt. Luft Måner søger forklaringer. Luft Måners svaghed kan være at intellektualisere deres følelser.

Ild (vædder, løve, skytte) Måner er begejstrede og entusiastiske. De kan ryge i vejret i vrede, men de falder hurtigt ned igen. Og de bærer ikke nag. De har meget energi og kan lide at bruge sig selv. Ild Måners udfordring kan være tålmodighed.

Vand (krebs, skorpion, fisk) Måner er følsomme, men kan have tendens til selvmedlidenhed. Vand Måners udfordring er at finde ord for deres følelser. Vand Måner vil have lov til at leve deres følelsesmæssige proces igennem, og de vil gerne mødes på et bestemt tidspunkt, som er lige før deres følelsesmæssige proces topper. Ellers vil de ofte ikke være interesserede – “neeej, der er ikke noget galt…”

Jord (tyr, jomfru, stenbuk) Måners udfordring er at tage sig tid til at mærke efter, hvordan de har det. Da de har tendens af at være optaget af alt det praktiske. Jord Måner er gode til at håndtere kriser, da de kan tilsidesætte deres følelsesmæssige reaktioner til et senere, mere passende tidspunkt.

 

Måners samspil 

Nogle Måne positioner fungerer bedre sammen end andre. Dog er intet forhold selvfølgelig umuligt – hvis I vælger at arbejde på det.

Det kan være en fordel for et par at have samme Måne element i fredstid, for her forstår de hinanden godt, og det går jo fint. Mens i krigstid bliver det et problem, fordi de har samme udfordringer.

Hvis et par har deres Måner i forskellige elementer, kan de have svært ved at tale sammen og forstå hinanden. Til gengæld kommer de til forholds-bordet med forskellige styrker og svagheder, så de kan komplementere hinanden.

Vil du kende dit Måne element, så lær at lægge dit eget horoskop: tilmeld dig inspirationslisten og få min gratis e-bog, hvor du lærer det. Gør det længere nede på siden.

 

Månens aspekter – Månen og andre planeter

Muligvis kan du ikke kende dig selv i beskrivelsen af din Måne position. Dette vil oftest skyldes Månens aspekter, altså hvilke andre planeter som Månen har forbindelse til. Det kan fx være en forbindelse til Pluto, som kan give en følelsesmæssig lukning, så du ikke kan mærke dele af dit følelsesregister. Eller en vanskelig hus-position, dvs. hvis Månen står i et hus, hvor det fx er svært at mærke dig selv, fx Månen i 12. hus.

 

Til slut

Alle Måne positioner kan fungere sammen – især hvis I arbejder på at udvikle jer sammen og hver for sig. Hvis I bevidstgør jeres individuelle Måne position og jeres samspil som par. Her er det muligt at tage en astrologisk konsultation for at gøre dette arbejde. Find en god astrolog her.

 

* * *

Nu er jeg interesseret i at høre fra dig: Kan Månens position måske gøre en forskel for dig og din kæreste? Eller i din søgen efter en kæreste, altså hvad du leder efter? Smid en kommentar til mig i feltet herunder. Jeg vil elske at høre fra dig.

[hcshort id=”10″]

 

8 meninger om “Hvorfor skal du ikke kigge på dit stjernetegn når du søger en kæreste?”

 1. Jeg går månen i Fisken. I tredje hus
  Og har mødt en mand som er Fisk.
  Jeg erikke i om han er manden i mit liv. Desværre er han gift…..

  1. Hej Cate,

   Tak for din kommentar.

   Interessant med sammenfaldet mellem dit Måne tegn og hans Sol tegn. Måske skyldes en del af tiltrækningen, at der er et sammenfald mellem jeres to planeter, dvs. hvis de ligger (næsten) helt samme sted i fiske tegnet.

   Mvh
   Charlotte

 2. For en del år siden mødte en meget astrologi-interesseret mand.
  Vi kom til at danne par i 8 år og fik børn sammen.
  Men forholdet kom aldrig til at fungere, da manden var sexual- neurotiker.
  Han påstod at han var meget mere og højere åndeligt udviklet end mig, og derfor havde sat sig ud over sine jordiske-fysiske behov( sexuelle ) behov.
  Jeg var personligt lykkelig ikke at være så højt åndeligt udviklet, at jeg ikke havde til sinds at nyde sex her på jordplanet.
  Trods det at manden, lagde mit horoskop fattede han tilsyneladende intet af det, han beskæftigede
  sig med.
  Jeg har månen i konjuktion med Venus i vædderens tegn.
  Jeg kunne sådan set have tilført manden den ild, som han fuldstændig manglede, men han evnede ikke at tage imod, og efter 8 års sexløst samliv forlod jeg ham, hvilket han trods sin interesse i astrologi og kendskab til mit horoskop, der indikerer en stærk sexualitet ikke forstod.

  1. Hej Maj-Britt,

   Tak for din kommentar.

   Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal svare dig.
   Udover, at der findes mange forskellige forståelser og opfattelser af, hvad åndelig udvikling er. Og hvad astrologi er og kan bruges til.
   Og der må man som menneske være ærlig overfor sin egen oplevelse og forståelse, tænker jeg.

   Mvh
   Charlotte

 3. Hej Charlotte
  Jeg har månen i skytten i 12 hus i trigon til dens hersker jupiter i vædderen (3hus).
  Min eksmand som jeg var gift med i 32 år havde månen i krebsen i 10 husk kvadrat til neptun (1 hus)samt kvadrat Merkur i fiskene (7hus).
  Min optimisme og tillid til livet (“det går nok altsamme”)passede ikke så godt med en der ser problemer i stedet for muligheder.
  Han led ofte af nedtrykthed som ind imellem udviklede sig til depression.
  Til andre tider var han initiativrig og glad(heldigvis ofte)
  Han var meget social-udadvendt og talende-jeg mere introvert (og social når det passede mig)og reserveret og spekulativ.
  Vi talte godt sammen når det drejede sig om børn,familie og hjemmet og arbejde som var det der var hans liv.
  Jeg savnede den dybe,filosofiske,intellektuelle samtale og forståelse.
  Vi er i dag de bedste venner og ses ofte.
  Hans kommentar til min kæreste(som han også er ven med) sagt i sjov -men meget rammende for vores forhold:”ikke nok med du har “taget” min kone men du har også taget min psykolog ”
  Min kæreste har månen i stenbukken og her savner jeg den åbenhed min eksmand havde.
  Ved ikke om du kan bruge dette til noget …
  Venlig hilsen
  Malou Pia

  1. Hej Malou,

   Tak for din kommentar.

   Interessant læsning 🙂

   Du nævner Måner i henholdsvis vand og ild, og de har svært ved at forstå hinanden: Ilden er impulsiv, kan fare op og falder så ned igen, og har givet slip på følelsen. Mens vandet er i langsom bevægelse, helst vil mødes uden ord, og kan have en tendens til at bære nag. Noget som ilden slet ikke gør.

   Mens Måner i ild og jord bedre forstår hinanden, selvom de også er meget forskellige – ilden kan ryge op i en vredes spids, og så falde ned igen. I denne proces træder jord elementet til side og venter, og kan så fortsætte bagefter.

   Det er selvfølgelig et isoleret billede, som jeg maler.
   De fulde horoskoper bør inddrages, med aspekter osv., for at få hele billedet med nuancerne.

   Mvh
   Charlotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *