Lav din egen spirituelle shampoo i 5 nemme trin

Lige om lidt er det jul, og måske vil du lave dine egne julegaver – hvad med spirituel shampoo? Spirituel shampoo er fantastisk. Næsten uden undtagelse har alle, som har prøvet det, jeg har lavet, elsket det! Og jeg mener – elsket det!

Jeg laver ikke længere spirituel shampoo til salg, men jeg synes, at verden er et fattigere sted uden denne type shampoo. Derfor vil jeg gerne lære dig at lave det selv. Og at vise dig, at det er rigtigt nemt.

Jeg har tidligere skrevet et blog indlæg om netop dette, men et par af mine læsere fandt det for overvældende at gå til. Derfor har jeg lavet en endnu simplere version.

Husk: Du bestemmer selv præcis, hvor avanceret det skal være. Og jeg anbefaler at starte nemt – for at komme igang!

 

Hvad siger en spirituel shampoo bruger

Jeg fik for nylig denne tilbagemelding fra en tidligere kunde:

A.: “Jeg har ikke fået sagt ordentlig tak for de smukke shampooer. Jeg er meget glad for dem. <3 <3 <3 Jeg har det nærmest sådan, at du ikke kan tillade dig ikke at give dem til verden. De er vidunderlige. Intet mindre.”

 

Skal du ikke også have det sådan med din tur i bad – din forkælelse og daglige renselse? At du bader i noget, som verden ikke må undvære? Du ikke må undvære?

 

Sådan gør du – 5 trin:

 1. Skold din gryde og redskaber (eller afsprit dem)
 2. Afvej råvarerne
 3. Kog, lad trække og afkøl urteafkog
 4. Genopvarm urteafkog med salt og konservering, indtil salt/konservering er opløst
 5. Rør sammen med sulfat, afkøl, hæld på flaske

 

Opskrift – indholdet

 • 500 ml vand
 • Urter, maks et par håndfulde tørrede eller friske
 • 3,5 ml konservering (natriumbenzoat. Bemærk, at holdbarheden bliver op til 3-4 måneder
 • 20 g salt
 • 200 ml sulfat, perlemorssulfat eller sukkertensid (sukkertensid maks 10-20% af samlet sulfatmængde for, at shampooen kan fortykkes)

Efter afkøling måske:

 • Eventuelt æterisk olie, maks. dosering 7 ml

 

Forslag til indkøb

 • Sulfat 500ml (evt. to typer sulfat, fx sulfat og sukkertensid – sukkertensid til tørt hår)
 • Urter (fx kamille og morgenfrue),
 • Konservering (natriumbenzoat eller benzylalkohol).

Sulfat, konservering og evt. æterisk olie købes hos Urtegaarden.

Hvis du ønsker det, kan du tilsætte duft til din shampoo. Så skal det i efter, at du har rørt urteudtræk og sulfat sammen.

 

Sådan gør du – detaljeret opskrift

 1. Sterilisere redskaberne: Gryde til urteafkog (minimum 1 liter – ikke af aluminium), grydelåg, si, dejskraber, pipetter, måleskeer. Jeg bruger selv en sprayflaske, som indeholder 3 dele husholdsningssprit og 7 dele vand. Med den sprayes alle redskaber, og du behøver ikke tørre efter, da spritten fordamper af sig selv.
 2. 500 ml vand afvejes i gryden.
 3. Urter udvælges og afmåles. Brug almindelige, sikre urter. Eksempelvis morgenfrue eller kamille. Vælg økologiske urter.
 4. Afvej salt og natriumbenzoat.
 5. Vand og urter bringes i kog i gryden med låg på. De koger 10 minutter under låg. Sluk for varmen (flyt gryden væk).
 6. Saltet kommes i, og det skal opløses i vandet for, at det har effekt (rør efterfølgende rundt og tjek).
 7. Urteafkoget trækker under låg i 20 minutter. Derefter drænes urteafkoget igennem et stykke rent stof. Afmål mængden, og hvis der er mindre en 500 ml, så spæd op med lidt ekstra vand.
 8. Hvis du ønsker æteriske olier. Afmål disse. Bemærk, at æterisk olie ikke må doseres for højt, max. 1-2 % (beregn i forhold til samlet mængde shampoo).
 9. Når urteafkoget er afkølet, hældes det sammen med sulfat og evt. æterisk olie blandingerne. Omrør forsigtigt for at undgå skumdannelse. Hæld på flasker. Enjoy.
 10. Husk at skrive opskriften ned, så kan du altid lave en portion mere, hvis den var helt fantastisk.

 

Spirituel shampoo

Du får den spirituelle shampoo ved at meditere undervejs i processen.

Indlægget finder du her.

 

Hvis du vil have yderligere forklaringer til shampoo fremstilling, eller du overvejer at eksperimentere lidt mere, så læs dette mere uddybede indlæg om spirituel shampoo.

 

At meditere god energi ind i shampooen

Hvis du har evner for (og træning med) at arbejde med energi, så vil du arbejde energi ind i shampooen uanset hvad. Hvis du mediterer bevidst, så vil du forstærke energien i shampooen.

Det er dog min erfaring, at det er nemmest at lære at lave shampooen først. Før du skal arbejde bevidst med at meditere energi ind i shampooen. Derfor kommer meditations-delen først i et senere indlæg.

Du kan dog glæde dig over, at du sandsynligvis arbejder energi ind i din shampoo, enten du bevidst mediterer eller ej med shampooen. Derved bliver det alligevel til en spirituel shampoo.

 

* * *

Husk at dele indlægget, hvis du blev inspireret af det. Måske kender du nogen, der kan få glæde af at læse det? Brug de sociale medie knapper øverst til venstre.

Ps. Jeg vil elske, hvis du skriver en kommentar til indlægget.

 

[hcshort id=”10″]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *