Sådan finder du den perfekte terapeut

Er du vinterdeprimeret? Eller er det mere end det? Så er du måske nu der, hvor du kan mærke, at du trænger til hjælp. At du trænger til at finde en terapeut, der kan hjælpe dig videre. Men du er i tvivl, om hvor du skal lede. Hvilken type terapeut skal det være?

For at finde den terapeut, der er perfekt til dig – eller skal vi sige, passer til dig, kan du søge i dit horoskop. Dit horoskop giver nemlig svaret.

Og hvis du er glad og frejdig lige nu, hvad jeg håber, du er, kan du gemme denne værdifulde viden til senere.

 

Saturn i kvadranter

Terapi er en måde at få erfaring på, og det samme har planeten Saturn med at gøre. Derfor kan Saturns placering i dit horoskop, udpege typen af terapi du vil have bedst af.

Jeg vil tilføje, at du selvfølgelig bør tage den type terapi, som du føler, er rigtig for dig. Også hvis dette ikke stemmer overens med din Saturn placering. Men hvis du føler, at du når et punkt, hvor du ikke kan komme videre. Så kan du med fordel finde en terapeut, der udpeges af Saturns placering i dit fødselshoroskop.

 

Hvordan ser du kvadranter i dit horoskop?

 • 1. kvadrant er hus 1-3
 • 2. kvadrant er hus 4-6
 • 3. kvadrant er hus 7-9
 • 4. kvadrant er hus 10-12

 

Saturn i kvadranter

1. kvadrant Med Saturn stående i 1. kvadrant er anbefalingen: En form for kropsterapi – det kan fx være Body STS eller kraniosakral terapi.

Jeg anbefaler utroligt kompetente kraniosakral terapeut Henrik Bruun.

 

2. kvadrant Saturn i 2. kvadrant peger over i en kreativ retning. Anbefalingen er en form for kreativ terapi. Eksempelvis terapi retninger indenfor drama, maling, eller musik.

Kvinden i eksemplet, der har Saturn i 2. kvadrant, vil jeg derfor anbefale en form for kreativ terapi.

 

3. kvadrant I 3. kvadrant peger Saturn på terapi fokuseret i samtale, så anbefalingen er en type kognitiv samtale terapi. Herunder de almindelige former for samtale terapi. Jeg anbefaler psykolog Athina Delskov, som har mange års erfaring og super indlevelse.

 

4. kvadrant Afsluttende peger Saturn i 4. kvadrant på en type spirituel terapi af hvilken, der findes mange forskellige typer.

 

Saturn og terapi – et eksempel

I denne kvindes horoskop er Saturn vist med en gul pil. Saturn står i 5. hus, og dermed i 2. kvadrant. Derfor bliver anbefalingen en form for kreativ terapi.

 

 

 

2 tips til terapeuter

Tip 1: Skulle du nu sidde som terapeut, og være interesseret i, hvordan du kan bruge denne metode til at hjælpe dine patienter – fx ved hurtigt at kunne afklare, om du er den rigtige terapeut til en given patient. Så kan du finde Claus Houlbergs dvd om dette emnet på hans hjemmeside Asak.

Ved (med patientens samtykke) at lægge patientens horoskop, kan du se, om du egner dig bedst til at hjælpe den enkelte patient.

Du kan afklare dette ved at lære at lægge dine patienters horoskop med den gratis e-guide herunder.

 

Tip 2: Hvis du overvejer at uddanne dig til terapeut, men er i tvivl om hvilken type du egner dig bedst som – så afslører din Saturn placering også dette. På samme vis som ovenfor, så er din placering af Saturn i kvadrant den type terapeut, du egner dig bedst til at være.

Du kan afklare dette ved at lægge dit eget horoskop med den gratis e-guide herunder.

* * *

 

[hcshort id=”10″]

 

3 meninger om “Sådan finder du den perfekte terapeut”

 1. Hej Charlotte

  Vi har lært om Saturn i kvadranterne på 1. Semester, og også om de forskellige typer terapi der passer til en. Men jeg vidste ikke, at det også viste hvilken slags terapeut man selv egner sig bedst til at blive. Min står i 4. Kvadrat, 3 grader fra MC. Jeg vil gerne være terapeut, og er lige så stille ved begive mig ud i at lære healing, så det passer jo meget godt 🙂

  Der hvor jeg så har en indvending, er ved det, at min Mars står i 8. Hus i Skorpionen – hvilket jo, som Claus ville sige det, simpelthen skriger “Psykoterapi!” – altså en 3. kvadrants-terapiform.

  Men så er vi vel ude i at skulle kombinere de to, tror du ikke? Altså, en form for spirituel healings-psykoterapi…? Jeg håber du forstår hvor jeg vil hen med det her 🙂

  Der er også en del af mig, der føler, at Pluto’s placering også må have en eller anden form for betydning i forhold til hvilken type terapi man får mest gavn af. Men jaja, det er så ikke noget jeg har forsket i… (endnu….)

  Mvh. Micho

  1. Kære Micho,

   Tak for din kommentar.
   Jeg svarer dig i dybden, så snart jeg kan (barsel kalder mig fra computeren ind i mellem).

   Kh
   Charlotte

  2. Kære Micho,

   Igen, tak for kommentaren. Bliv endelig ved! 🙂

   Med Mars i 8. hus i Skorpionen kan du slet ikke lade være med at arbejde psykologisk og psykoterapeutisk i en eller og anden form. Så jo, jeg tænker, at en kombination af spirituel terapi og psykoterapi bliver din måde at være terapeut på.

   Pluto er også betydningsfuld, som jeg forstår det. Men det er det næste niveau af terapi – for dem, der vælger det.
   Som Claus siger – så skal alle håndtere Saturn, mens Pluto er et valg, om man håndterer den.
   Jeg tænker (og mener også, at Claus har sagt det, måske ikke med samme ord – han har lavet en dvd om terapi og kvadranterne), at næste niveau terapi kan ses af Pluto i kvadranterne.

   Kh
   Charlotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *